Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/web/engineers.bg/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
ОКУП "Организация за колективно управление на права" | Българският инженерен форум

Форум Форуми Общи теми ОКУП "Организация за колективно управление на права"

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
  • Автор
    Публикации
  • #196
    Varadinov
    Участник

    Здравейте,

    Колеги.

     

    Все по-голям е въпроса „Как да защитим правата на проектите ни ?“

    КИИП вече прави правни семинари и намекна нуждата от ОКУП за да може да се регистрират проектите  и да се защитава интелектуалната ни работа.

    КАБ вече действат активно по въпроса, а ние изоставане в това отношение….

    Какво смятате вие по въпроса, по какъв начин ще се организират инженерите и тяхната Камера за да защитят „своето“ от кражба и плагиатство ?

    #197
    Dinev
    Отговорник

    Здравейте! Благодаря ви за интересната дискусия, която започвате. Личното ми мнение е че КИИП има много по-важни проблеми за решаване… Като например: развиване на нормативната база (строителни конструкции в България се смятат по норми от 80-те), да се измисли регулация на раздаването на ППП, и най-вече да се повиши качеството на проектите и контрола върху качеството. Само така ще се получат по-високи цени за проектиране а не чрез някаква малоумна регистрация на договори и следене дали се плащат някакви (измислени с гледане в тавана) минимални цени на кв.м. Защо трудоемкостта на един проект зависи само и единствено от квадратите… Мисля че има други органи които трябва да се грижат за интелектуалната собственост. За мен тази регистрация на договорите ще се превърне в просто един „Биг Брадър“ и по-лошо то е, че хора от КИИП ще могат да злоупотребят с информацията от тези договори.

    #198
    Varadinov
    Участник

    Здравей,

     

    Да има и други теми върху, които да се работи..

    Но заслужават отделна дискусия, която ще направя по късно през деня и ще изкажа мнението си по тези, наистина важни въпроси.

    Ту нека да се чуе мнението по въпроса за авторските права, защото трябва комплексно да се решават всички проблеми… А за решението им трябват мнения и идеи.

    #199
    Dinev
    Отговорник

    Да, разбира се. Ще се радвам да видя и други мнения по въпроса.

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
  • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.