Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /srv/web/engineers.bg/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Българският инженерен форум

Отговори

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • в отговор на: Tower 7 – Въпроси и отговори #253
  Aho
  Участник

  Здравейте.

  Имам няколко въпроса:

  1. Имаме сграда с две нива над кота 0 и без сутерен. Фундирането е решено като скара от ивични фундаменти в двете направления. Как би било най-добре да се моделират ивичните фундаменти – като греди с линейна опора или като плочи с повърхнинна опора? От гледна точка на представяне на резултатите и оразмеряване по-добре може би ще е да са като греди? Редно ли е да се моделират и стеничките над ивичните фундаменти, които стигат до настилката на кота 0, тъй като те ще закоравят фундаментите? Каква винклерова константа бихте взели за почви от група „А“ (скали)?

  2. При колони с издължено напречно сечение (приемерно 25/100), които ще поемат само вертикални товари, редно ли е да се моделират като стени или е по-добре да са си колони. И ако сме моделирали такава колона като стена как може да я освободим от поемането на огъващи моменти?

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)